FESTIVAL: ZONDAG 16 JUNI 2019

De 8e editie zit er aan te komen! De voorbereidingen zijn in volle gang.

Deelnemende groepen 2019:

1. Gerrit Rietveld College - Utrecht
2. New Kids on the Block - Delft
3. Leeuwenhorst 4 - Noordwijkerhout
4. Leeuwenhorst 5/6 - Noordwijkerhout
5. Dalton Voorburg
6. Jeugdtheaterschool Flores - Lisse
7. Segbroek theater klas 5
8. Segbroek theater klas 4DE PRIJSWINNAARS 2018 waren:

1ste prijs Beste Acteur   Gijs Radix – De Wereld Kndertheater
Jury: “Deze jongeman stond vol energie en met veel spelplezier te spelenen wist ook nog te transformeren naar een vijftiger. In eerste instantie de realisatie van het ouder worden en de daaropvolgende ontdekking van de mogelijkheid van het kopen van een motor was heel mooi te zien en te volgen”.

2e prijs Beste Acteur      Len Caspers - Leeuwenhorst 5
Jury: “ Deze acteur wist in een zee van emoties die emoties bij zichzelf precies klein genoeg te houden. Hierdoor nam hij ons mee in zijn verhaallijntje”.

1ste prijs BesteActrice   Michal Kranefuss – Leeuwenhorst 5
Jury: “Deze actrice viel op door haar waarachtige spel in dit moeilijk gekozen onderwerp en deze rol. Ze bleef moi bij haarzelf maar ondertussen mooi in samenspel. Ze durfde verschillende kanten te laten zien in haar spel: de gevaarlijke kant, maar ook de kwetsbare kant. Tot het einde bleef je nieuwsgierig naar het personage”.

2e prijs Beste Actrice     Madelief Brouwer – Segbroek College
Jury: “Deze actrice speelt met veel gemak. Ze is een prettige verschijning en ze lijkt geen moeite te hebben  zich vol in haar karakter te gooien  van instagramheldin tot quizmaster”.

1ste prijs Beste Regie     Remco Went – JTS Flores
Jury: “Mooie beeldende keuzes. En bijzonder hoe een regisseur een groep op 110% kan laten spelen.

2e prijs Beste Regie        Inge Nypels – De Wereld Kindertheater
Jury: “deze regisseur heeft een groep jongeren ontzettend goed laten samenspelen. De voorstelling begon heel krachtig en intens. De keuze voor de choreografieën door de hele voorstelling heen werkte ontzettend goed en sterk. De spelers vertrouwen geven, met plezier laten spelen en er vol voor laten gaan is absoluut een kracht voor de regisseur van 230 VOLT! “.

1ste prijs Beste Groep    De Wereld Kindertheater met “230 VOLT!”
Jury: “Deze groep was heel erg mooi samen. In de choreografieën raakten ze elkaar aan, meisje-jongen, meisje-meisje en jongen-jongen zonder dat het over grenzen gaat. Het was prachtig samenspel in beweging. Ze waren goed geconcentreerd, hadden plezier en geen gêne. Ze gingen er vol voor Dit is heerlijk om naar te kijken!”.

2e prijs Beste Groep      JTS ToBe met “ICARUS”
Jury: “Deze groep wist samen een heel mooi sterk geheel te vormen. De gezamenlijke concentratie was heel goed. Ze gave elkaar de ruimte. Individuele teksten en dansen konden mooi in de groep bestaan. Complimenten voor de 22 spelers.
 


Downloads